27.11.07

Design for Children - continued/ Детски стаи





Дизайнът е навсякъде около нас - той е във всекидневните предмети, които ни заобикалят. Бавно и неусетно той въздейства върху настроението ни, върху начина ни на мислене, възпитава вкуса ни. За това дизайнът за деца е още по-важен.
Всички родители сме наясно с това и винаги се стремим да направим най-доброто за децата си. Надявам се, че бих могла да ви бъда полезна да го постигнете. Ето няколко интересни, удобни и красиви предложения за детската стая:

От всички показани тук варианти този вляво за мен е най-доброто предложение. Той събира всички дейности в стаята само в една стена и част от съседната й, но е възможен единствено при помещения с висок таван, което за съжаление в модерното строителство е рядкост. Ето и схемата, от която се вижда колко просторна изглежда стаята при такова разпределение. Дизайнът е на
battistella






Vibel e една компания, която произвежда обзавеждане за деца, но такова, че стимулира детското въображение (горе). Едва ли може да се каже за тези стаи, че имат нещо общо с познатото ни стандартно обзавеждане.



Dona Moderna Casa : удобна и практична детска стая - програма Vega на Berloni:









If you need more ideas for your child's room check my older posts.



Можете да намерите още интересни идеи за вашата детска стая в някои от по-старите ми публикации, както и да разчитате на помощта ми за реализацията им.
Това, което трябва да се помни е, че дизайнът на детската стая е точно толкова важен, колкото и безопасността в нея - добрият дизайнер ще предвиди не само максимално добро функционално разпределение, правилно осветление, но и обезопасняване от гледна точка на остри ръбове, използвани материали и бои, възможност за лесно поддържане и всичко необходимо за осигуряване на здравословна среда за живот.

No comments:

share the inspiration